Nieuws

Verwachtingen patiënt en pijnmanagement belangrijke voorspellende factoren effect therapie bij langdurige schouderpijn

Verwachtingen patiënt en pijnmanagement patiënt blijken belangrijke voorspellende factoren voor het effect van fysiotherapie.

Meer info
Fysiotherapeutische behandeling van een rotatorcuff ruptuur is een effectieve en duurzame optie voor veel mensen

Fysiotherapeutische behandeling van een rotatorcuff-ruptuur is een effectieve en duurzame optie voor veel mensen.

Meer info
Contracten zorgverzekering 2023

Voor 2023 hebben we met de meeste zorgverzekeringen een contract afgesloten. In onderstaand overzicht ziet u met welke zorgverzekeringen we een contract hebben afgesloten. Als u een aanvullende verzekering voor fysiotherapie bij een van deze verzekeringen heeft, dan wordt de behandeling vergoed zolang u nog voldoende zittingen in het pakket heeft.

Meer info
Informatie m.b.t. corona en uw afspraak n.a.v. persconferentie dd. 18 december 2021

De medische contactberoepen mogen gelukkig doorwerken. Dat betekent dat uw geplande afspraak gewoon doorgaat en dat u in de praktijk behandeld kunt worden. Mocht u tot de risicogroep behoren en liever niet naar de praktijk komen, dan is het mogelijk om uw afspraak online te laten plaatsvinden via het programma Physitrack.

Meer info
Fysiotherapeuten vallen onder de medische contactberoepen en mogen doorwerken.

De NOS heeft een fout gemaakt in een bericht over de komende lockdown.

Meer info
Internationale beslisboom voor de behandeling van schouderklachten

Er is toenemend bewijs dat een goede fysiotherapeutische behandeling het aantal mensen dat een operatie voor subacromiale pijn of rotator cuff klachten moet ondergaan fors kan verminderen.

Meer info
Fysiotherapie in coronatijd

Op deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen omtrent corona en wat dit betekent voor de fysiotherapie.

Meer info
Videoconsult/online afspraak

Om de zorg voor uw gezondheid toch zoveel mogelijk doorgang te kunnen laten vinden, hebben we de mogelijkheid om een online afspraak fysiotherapie te maken. Dit kan met behulp van het programma Physitrack.

Meer info
Vergoedingen Fysiotherapie 2020

Stel je wordt iedere ochtend wakker met rugpijn, of je blijft maar last houden van die sportblessure. In die gevallen kan fysiotherapie uitkomst bieden.

Meer info
Biofeedbacktraining voor minder spierspanning en meer rust tijdens werken achter computer

Mensen die kantoorwerk doen en dagelijks achter de computer zitten, hebben over het algemeen vaker nek- en schouderklachten in vergelijking met andere beroepen. Hoe langer het computerwerk duurt, hoe groter het risico op musculoskeletale aandoeningen van de bovenste extremiteit.

Meer info
Zwaar hoofd? Komt door je telefoon.

Zwaar hoofd? Dat komt door je telefoon. Nederlanders kijken gemiddeld bijna twee uur per dag op hun smartphone. Hierbij kan een extra druk op je wervelkolom ontstaan, die volgens sommige onderzoeken kan oplopen tot wel 27 kilo. Bekijk de hele infographic

Meer info
Langer gezond met sterke spieren Meer spierballen, minder kwalen

We kunnen langer leven met minder kwalen, volgens verouderings-onderzoeker Andrea Maier. De truc is om spierballen te kweken.

Meer info
Goed verzekerd voor fysiotherapie in 2018?

Let op! Wilt u volgend jaar goed verzekerd zijn voor fysiotherapie, dan loont het om verzekeringen te vergelijken.

Meer info
Nieuwe lokatie De Burggraaf per 9 oktober!

De Burggraaf gaat verhuizen naar de Gezondheidsboulevard in het Abe Lenstrastadion.

Meer info
Praktijk gesloten i.v.m. zomervakantie

In verband met de zomervakantie is de praktijk gesloten van maandag 24 juli t/m vrijdag 11 augustus. Mocht u een afspraak willen maken vanaf 14 augustus, dan kunt u op het contactformulier vast uw gegevens invullen. Wij nemen dan z.s.m. kontakt met u op.

Meer info
Fysiotherapie gericht op nek of kaakregio effectief bij subjectieve tinnitus

Tinnitus (oorsuizen) komt bij 10-15% van de volwassenen voor. Tinnitus kent allerlei vormen. De geluiden zijn er in werkelijkheid niet, maar je hoort ze wel.

Meer info
Masterclass Dryneedling kaak en hoog cervicale wervelkolom

Sinds 2005 is de behandelmethode Dry Needling een specialisme binnen de fysiotherapie, waarbij triggerpoints (pijnpunten in de spieren) worden geprikt. Onder andere bij hoofdpijn en/of kaakklachten is dryneedling een uiterst effectieve methode.

Meer info
diep dryneedling bij chronische nekklachten bewezen effectiever

Diep dryneedling bij chronische nekklachten in combi met passieve stretchen blijkt bewezen effectiever te zijn dan alleen passief stretchen.

Meer info
Beste polissen 2017 fysiotherapie

Verwacht u in 2017 fysiotherapeutische zorg nodig te hebben? Dan loont het verschillende zorgpolissen te vergelijken.

Meer info
Training ademhalingsspieren wellicht zinvol bij chronische nekklachten

Verschillende studies hebben aangetoond dat nekklachten vaak samen gaan met motorische dysfuncties als toename in de activiteit van oppervlakkige nekmusculatuur, verandering in de positie van het hoofd en sensomotorische verstoringen.

Meer info
Steeds meer kinderen hebben tablet-nek

Pijn in je nek of je rug doordat je te lang op je tablet zit te kijken. Het komt steeds vaker voor. Een tablet, maar ook een mobieltje of een laptop vragen bijna om een slechte houding. Veel kinderen zitten urenlang met hun hoofd omlaag en hun nek in een vreemde knik. Daardoor kan je nekpijn krijgen. Rugpijn of pijn aan je arm komen ook steeds vaker voor.

Meer info
Afname van coördinatie en kinematica bij mensen met chronische nekpijn

Nekpijn is een veel voorkomend musculoskeletaal probleem. Onderzoeken hebben zich vooral gericht op bewegingsuitslagen van de nek, maar de laatste tijd komt er meer aandacht voor bewegingspatronen en motorische aansturing van de nek.

Meer info
Optimisme vergroot zelfregulerend vermogen bij pijn

Het hebben van pijn verstoort en vermindert het vermogen goed te presteren bij een uitvoerende taak. Het omgaan met pijn vraagt om zelfregulering; het vermogen om gedachten, emoties en gedrag aan te passen of te controleren.

Meer info
Vitale werknemers cruciaal voor bedrijf

Week van de ondernemer 2015 "Future proof ondernemen" stressmanagement en vitaliteit belangrijk thema. Hartcoherentietraining is de uitgelezen methode hiervoor

Meer info
2 uur bewegen tijdens werkdag belangrijk voor gezondheid

Mensen met een kantoorbaan zouden tijdens hun werk minstens 2 ur per dag van hun stoel af moeten komen.

Meer info
Kinder-manuele therapie nieuw sub-specialisme binnen Manuele Therapie

Onlangs is een nieuw sub-specialisme binnen de manuele therapie ontstaan, nl. kinder-manuele therapie.

Meer info
Het verband tussen nekklachten en migraine aanvallen

De associatie tussen nekpijn en migraine is sterk, zoals al in meerdere onderzoeken is aangetoond. Migraine en nekpijn kunnen elkaar wederzijds beïnvloeden.

Meer info
Dry Needling nieuwe behandelmogelijkheid bij De Burggraaf

Dry Needling is een zeer effectieve behandelmethode bij pijnklachten van het bewegingsapparaat.

Meer info
Hartcoherentie training

Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden. Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV)

Meer info
Informatiefilm voorkomt chronische whiplash klachten

Een whiplash is een aandoening die veroorzaakt wordt door een heftige slingerbeweging van het hoofd en de nek ten opzichte van de romp. Omdat het klachtenbeeld per patiënt met een whiplash kan verschillen, spreekt men ook wel van een whiplash syndroom of whiplash gerelateerde klachten.

Meer info

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?