Hartcoherentie training

Het hart speelt een cruciale rol in ons functioneren, onze gezondheid en het gevoel van welbevinden. Ons hartritme varieert voortdurend, met andere woorden de tijds-intervallen tussen hartslagen wisselen constant. Dit noemen we Hart Ritme Variabiliteit (HRV)

Hart Ritme Variabiliteit (HRV) geeft ons belangrijke informatie over de toestand van het lichaam. Analyse van de Hart Ritme Variabiliteit laat zien dat het hart gevoelig is voor emotionele veranderingen en de mate van samenhang in de HRV wordt Hartcoherentie genoemd. Hartcoherentie is een sterke indicator van emotioneel welzijn en het stressniveau in het lichaam.

Hartcoherentietraining is een methode waarbij u leert uw stressniveau te reguleren. Stress kan zich uiten in fysieke reacties, emotionele patronen, cognitieve patronen en in gedrag. Met behulp van de EmWave (een apparaatje met een oorsensor) wordt uw hartritme zichtbaar gemaakt, u kunt zien of u veel of weinig variatie in uw hartritme hebt en of deze variatie regelmatig of onregelmatig is. Hieruit kunt u aflezen of u coherent (veel variatie en regelmaat) bent of incoherent (weinig variatie en onregelmatigheid).

Als u moeite hebt met stress reguleren, dan kunt u met behulp van hartcoherentie training leren deze stress beter te reguleren. Dit werkt ondersteunend binnen de therapie.

Voor meer info zie ook www.heartmathbenelux.com

Terug naar overzicht

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?