HCFS 0-1 jaar (voorheen KISS Syndroom)

Wanneer uw baby niet opgepakt of geknuffeld wil worden, zich vaak overstrekt, de romp, armpjes en beentjes asymmetrisch beweegt, slaapstoornissen en vaak koude handjes en voetjes heeft, dan kan het heel goed mogelijk zijn dat er bij uw baby sprake is van HCFS.

HCFS is de afkorting van hoogcervicale funktiestoornis (= stoornis in de bewegingsmogelijkheden van de bovenste nekgewrichten, voorheen KISS Syndroom genoemd), waardoor er stoornissen ontstaan in de symmetrische ontwikkeling van de baby.

De gewrichtjes en spiertjes tussen het hoofd en de 3 bovenste nekwervels, spelen een grote rol in de ontwikkeling van de motoriek en het evenwicht van de baby. De bewegingsstoornis werkt door in de hele wervelkolom, het bekken en de heupgewrichten. De Duitse artsen Gutmann en Biedermann zijn de grondleggers voor de behandeling van baby's met HCFS met behulp van manuele therapie.

Andere voorkomende symptomen van HCFS zijn bv afplatting van de schedel, algehele onrust, huilen, drink- slikproblemen, buiklig-intolerantie. Het verschilt per kind welke symptomen voorkomen, maar als u symptomen herkent, dan kan het zinvol zijn om de beweegfunktie van de wervelkolom door de kinder-manueeltherapeut te laten onderzoeken.

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?