Specifieke oefentherapie nekspieren

Deze, door dr Deborah Falla ontwikkelde, oefentherapie bestaat uit een veelzijdig programma van specifieke oefeningen van de cervicale musculatuur (diepe nekspieren)

De laatste 10 jaar hebben vele studies de inefficiëntie van de cranio-cervicale en cervicale musculatuur beschreven bij mensen met nekklachten. Met de kennis die is voort gekomen uit deze studies, is een specifiek oefenprogramma ontwikkeld.

Deze, door dr Deborah Falla ontwikkelde, oefentherapie bestaat uit een veelzijdig programma van specifieke oefeningen van de cervicale musculatuur (diepe nekspieren), welke gebaseerd is op een nauwkeurige en precieze analyse van de bewegingen van de nek en testen van de cervicale musculatuur. Daarnaast worden ook de spieren die het schouderblad op de thorax fixeren getraind, omdat deze spieren ook van invloed zijn op (chronische) nekklachten.

Het is aangetoond dat deze specifieke oefentherapie voor de cervicale musculatuur, de symptomen bij (chronische) nekklachten en hoofdpijn vermindert en de functie van de bekende inefficiënte musculatuur verbeterd. Deze specifieke oefentherapie is geindiceerd voor zowel patiënten met subacute nekklachten als patiënten met chronische nekklachten bijvoorbeeld whiplash gerelateerde klachten die sinds langere tijd bestaan.

 

 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?