Revalidatie muziekblessures

Revalidatie van muziekblessures is specifiek gericht op de musicus met een klacht van het houding- en bewegingsapparaat of spanningsklachten. Er is zowel aandacht voor het houdings- en bewegingsapparaat, maar ook de wijze waarop u uw instrument bespeelt en hoe u het musiceren ervaart (doet u dit ontspannen of legt u de lat hoog?)

De behandeling is erop gericht de balans tussen de belasting en de belastbaarheid te herstellen om zodoende de klachten te minimaliseren en recidief te voorkomen. Daarnaast leert u op een meer ontspannen manier muciseren en vergroot u de technische mogelijkheden door het aanleren van een economisch spiergebruik en optimale ademtechniek. Enerzijds wordt geprobeerd de belasting te verminderen, b.v. door het verbeteren van houding- en bewegingsgevoel, aandacht voor techniek van het spelen, aandacht voor energieverdeling, aanleren van ontspanningstechnieken. Anderzijds wordt gewerkt aan een verbetering van de belastbaarheid door b.v. specifieke training van destabiliserende spieren, mobiliseren van gewrichten, behandelen van triggerpoints, bindweefselmassage, juiste ademtechniek, stressmanagementtechnieken en algehele conditietraining. Tot slot, maar zeker niet minder belangrijk, wordt er aandacht besteed aan het geven van inzicht in de klachten en de juiste omgang hiermee, b.v. het aanleren van een goede warming up voor u gaat spelen.

We maken een analyse van de wijze van musiceren, het is daarom van belang om uw instrument mee te nemen. U kunt uw instrument meenemen naar de praktijk, bij grote instrumenten is er de mogelijkheid evt. een afspraak aan huis te maken.

 
 

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?