Myofeedback

Myofeedback is een vorm van biofeedback. Myofeedback meet de spierspanning in rust en tijdens uw dagelijkse bezigheden.

Te veel spierspanning in rust of tijdens werkzaamheden zoals bv. achter de computer werken, leidt tot verkramping en verzuring van de spieren waardoor pijnklachten kunnen ontstaan in kaken, nek, schouder, armen en/ of handen. Ook hoofdpijnklachten kunnen ontstaan ten gevolge van te veel spierspanning. Met behulp van elektrodes die op bepaalde spiergroepen worden bevestigd, kan de spierspanning worden gemeten en zichtbaar worden gemaakt op een scherm. U krijgt meer inzicht in uw spierspanning en leert met behulp van deze feedback de spierspanning te verminderen. 

Myofeedback & werken achter de computer

Steeds meer mensen maken steeds langer gebruik van een computer, lap-top, smartphone of I-pad op het werk, thuis en onderweg.

We zitten tijdens deze aktiviteiten vaak langdurig in onnatuurlijke houdingen. Veel mensen zitten niet alleen scheef, maar ook statisch en onbeweeglijk achter het beeldscherm. Vaak wordt de ademhaling oppervlakkiger. Dit alles bij elkaar geeft een verhoogde spierspanning in kaken, nek, schouders, armen en handen waardoor kaakklachten, nekklachten, schouderklachten, armklachten en hoofdpijnklachten kunnen ontstaan of in stand worden gehouden.

Tijdens de myofeedbacktraining wordt er een werksimulatie gedaan, waarbij met behulp van myofeedback de spierspanning wordt gemeten terwijl u achter een computer werkt. U krijgt hiermee inzicht in de spierspanning tijdens het werken achter de computer en u leert hoe u tijdens werken achter de computer de spierspanning kunt verminderen waardoor klachten kunnen verbeteren.

Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact opnemen Meer weten?